مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو:

هیچ کالای وارداتی قانونی، بدون برچسب اصالت وجود ندارد

 

دکتر جنت گفت: با وزارت جهاد كشاورزى و بسيج سازندگى به سمتى مى‌رويم تا محصولاتى كه به صورت خرده فروشى عرضه مى‌شود را  با ايجاد كارگاه‌هاى شناسه‌دار، ساماندهى كنيم تا قابليت رديابى، رهگيرى و شناسه‌دار شدن پيدا كنند زيرا در اين صورت كنترل و نظارت ساده تر مى شود.

 

به گزارش وبدا، دکتر بهروز ‌جنت، مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در نشست خبرى همایش ملی روز جهانی غذا گفت: استفاده از برچسب نشانگر تغذیه صددرصد اجرایی شده است اما در بازار هنوز به طور کامل از برچسب جدید استفاده نمی‌شود.

وى ادامه داد: در سازمان غذا و دارو از این قبیل همایش‌ها برای تشویق‌ تولیدکننده‌ها استفاده می‌کنیم و برای اهدای نشان سلامت گاهی به سمت ارتقا ایمنی و در مواردى به سمت کاهش مصرف نمک و کاهش کربوهیدرات‌های ساده، چربی و اسیدهای چرب ترانس و ترویج محصولات پروبیوتیک پیش رفتیم.

 

 دکتر جنت با بيان اينكه امسال تمرکز روی کمبود ویتامین دی ٣ است افزود: آقایان نیز مانندخانم ها با کمبود این ویتامین و پوکی استخوان دست‌ و پنجه نرم می‌کنند که به علت محدود بودن زمان استفاده از نور آفتاب است، زيرا ما بیش‌تر در محیط بسته زندگی می‌کنیم و نور uv کمتر در دسترس ماست كه باعث شده بیماری و سو تغذیه گسترش پیدا کند.

 

 

اهدای نشان ایمنی به تولیدكنندگان محصول حاوی‌ ویتامین دی۳

وى ادامه داد: امسال به تولیدكنندگانی نشان ایمنی اهدا مى شود که محصولاتشان حاوی‌ ویتامین D3 باشد، این نشان ایمنی به خارج از مرزهای ایران نیز گسترش پیدا کرده است و برخی از صادر کنندگان با لزوم وجود این نشان برای صادرات مواجهند.

 

دکترجنت گفت: فرآیندی که در کشور اتفاق افتاده بر مبنای همکاری بوده است و سازمان بهداشت جهانی نیز همکاری بین وزارت صنایع و وزارت بهداشت را تایید کرده است و از ایران به عنوان سخنران اصلی در مجمع اروگوئه دعوت کردند و وزیر بهداشت در این مجمع دستاوردهای موفق ایران به ‌ویژه در حوزه غذا و دارو را بیان می‌کند.

 

 

هيچ كالاى وارداتى بدون برچسب اصالت سلامت وجود ندارد

وى عنوان كرد: براى كنترل اصالت و سلامت موادغذايى نظام رهگيرى رديابى كه با برچسب سلامت آن را مى شناسند، ايجاد كرديم و هيچ كالاى وارداتى با مجوز ورود و مورد تاييد وجود ندارد كه برچسب اصالت سلامت نداشته باشد و اگر محصولى برچسب نداشت مورد تاييد سارمان غذا و دارو نيست.

 

 

دکتر جنت بيان كرد: برخى می‌خواهند محصولات وارداتى خود را بفروشند و با بازى روانى مى گويند محصول ما مورد تاييد است، بيش از ٩٥ درصد محصولات بدون برچسب اصالت، تقلبى هستند يا اگر تقلبى نباشند شركت توليدكننده در صورت آسيب به سلامت فرد هيح پاسخگويى ندارد زيرا محصول خود را به ايران نفروخته است.

 

ماجراى برچسب هاى تقلبى روى محصولات قاچاق

وى با بيان اينكه هميشه متخلف در حوزه غذا وجود دارد، گفت: برخى وقتى ديدند بازار سوداگرى با برچسب اصالت كمرنگ مى‌شود برچسب تقلبى ايجاد كردند كه توجه به اين موضوع به اطلاع رسانى رسانه ها و كمک مردم بر مى‌گردد مهم اين است كه مردم برچسب را كنترل كنند و اسم كامل آن برچسب كنترل و اصالت محصولات است و به همين دليل مردم بايد با پيامک، اپليكشن اين برچسب را كنترل كنند.

 

وى با اشاره به برخى برچسب هاى تقلبى افزود: برخى برچسب تقلبى توليد كردند و يک مركز پيامک جعلى ايجاد كردند كه مردم در صورت پيامك به اين شماره پاسخ درست دريافت مى كردند شماره مورد تاييد سازمان غذا و دارو براى كنترل برچسب اصالت ٢٠٠٠٨٨٢٢ است كه درصورت ارسال پيامک، پاسخ درست دريافت مى كنند در چک كردن با اپليكشن عكس محصول نيز وجود دارد.

 

مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تصريح كرد: هيچ گاه جعل و تقلب در دنيا صفر نمى شود، توليد برچسب جعلى و راه اندازى مركز پيامكى تقلبى  دو  راهى بود كه متقلبان از آن استفاده كردند البته در چند ماه گذشته تيمى كه ٩ سرشماره جعلى ايجاد كرده بودند با كمک قوه قضاييه دستيگر شدند.

 

چراغ راهنماي رنگى روى موادغذايی وسیله هدايت مردم در انتخاب موادغذايى متناسب

 

دکتر جنت در پایان با اشاره به چراغ راهنماى تغذيه اى روى موادغذايى گفت: چراغ راهنمايى رنگى روى مواد غذايى براى هدايت مردم در انتخاب مواد غذايى متناسب نياز است زيرا كودكان و نوجوانان به كالرى بالاترى نياز دارند و افراد پشت ميز نشين به محصولات كم كالرى تر نيازمند هستند

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی

شنبه ٢٢ مهر ١٣٩٦.

۱۳۹۶/۰۷/۲۳