قائم مقاوم معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح کرد؛

قائم مقاوم معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح کرد؛

قائم مقاوم معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح کرد؛

ادغام مدیریت و کاهش خطر بلایا در شبکه بهداشتی کشور/ تکذیب سوء تغذیه 400 هزار کودک

قائم مقاوم معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام خبر ادغام مدیریت و کاهش خطر بلایا در شبکه بهداشتی كشور عنوان کرد: سالانه 300 مخاطره طبیعی در ایران رخ می دهد اما تنها 9درصد از خانوارهای ایرانی آمادگی لازم را در برابر خطر بلایا دارند.

به گزارش « وب دا»؛ دکتر ناصر کلانتری در «همایش  ملی روز جهانی کاهش خطر بلایا» که صبح امروز در تالار ابن سینا دانشکده بهداشت دانشگاه تهران برگزار شد، با تاکید بر این که بلایا چه از نوع دست ساز بشر و چه از نوع طبیعی یکی از عمده ترین مشکلات کشور است، عنوان کرد: همچنان در قرن 21 برنامه ریزی ها و فرهنگ رفتاری ما به گونه ای است که بلایا را قضا و قدر دانسته و تعقل را در برنامه های توسعه کشور به کار نمی بریم.

وی با ابراز تاسف نسبت به غفلتی که از جایگاه دانش در برنامه ریزی های توسعه ای می شود، اذعان کرد: کشور ما یکی از بلاخیز ترین مناطق جغرافیایی در جهان است، به گونه ای که سالانه 300 مخاطره طبیعی در ایران رخ می دهد، بر اثر این مخاطرات سالانه حدود سه هزار نفر جان خود را از دست داده و یک میلیون و 500 هزار نفر ، از مرگ این افراد تحت تاثیر قرار گرفته و روند زندگی شان دگرگون می شود.

قائم مقاوم معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که وزارت بهداشت به دلیل این که متولی امر سلامت در کشور است به ناچار در این موضوع ورود می کند، خاطرنشان کرد: مطالعات بیانگر این است که سطح مخاطرات طبیعی در باب مرگ در ایران عدد 8 از 10 است و 97 درصد از ساختمان ها و سازه های روستایی فاقد استاندارد و ضوابط لازم برای مقاومت در برابر زلزله است.

وی ادامه داد: بسیاری از افراد به دلایل مختلف دچار آسیب های اجتماعی و اقتصادی شده و بر اثر این موضوع از شهرها یا روستاها مهاجرت کرده و در حاشیه شهرها سکنی گزیده اند، این در حالی است که بسیاری از سکونتگاه های حاشیه ای محلی امن برای زندگی نیست.

کلانتری با بیان این که تنها 9درصد از خانوارهای ایرانی آمادگی لازم را در برابر خطر بلایا دارند، عنوان کرد: برخی از ساختمان ها در سطح شهرها ساختمان های مرجع است که پس از وقوع بلایا باید سرپا مانده و به ارائه خدمت بپردازند. متاسفانه عدد آمادگی و مقاومت سازه ای این ساختمان ها سه از 10 است.

وی با تاکید بر این که دلیل بسیاری از بلایایی که حادث می شود خود بشر است بر مصرف زیاد آب در بخش کشاورزی به عنوان یکی از دلایل خشکسالی در کشور اشاره و اظهار کرد: سوال بنده این است که بالاخره چه زمانی می خواهیم در روش های آبیاری خود و شیوه های مصرف آب در این بخش تجدید نظر کنیم.

قائم مقاوم معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه ارتقاء  سلامت عمومی را بر عهده دارد، عنوان کرد: بدین منظور باید به آموزش و افزایش آگاهی عمومی دست زد.

وی ادامه داد: علاوه بر ارتقاء سلامت، پیشگیری و نیز غربالگری و ارائه درمان های اولیه نیز از دیگر وظایف این وزارتخانه است که این بسته سه گانه خدمت خوشبختانه امسال در نظام ارائه خدمات ادغام شد که با تلاش نیروهای ارائه دهنده خدمت به زودی به مرحله اجرا در می آید.

کاهش هفت برابری خطر تنها با آموزش

کلانتری با اشاره به این که بدون هیچ تغییر ساختاری و تنها با ارائه آموزش به مردم می توان شاهد کاهش هفت برابری خطر در کشور باشیم، اظهار کرد: اما باید آگاه بود که خطر بلایا تنها با آموزش کاهش نمی یابد بلکه بدین منظور باید به اقداماتی فرابخشی با حضور تمام سازمان های ذی ربط و موثر دست زد.

نا ایمن بودن تمام خودروهای تولیدی و وارداتی کشور برای کودکان

وی با تاکید بر این که طبق قانون وجود پیوست سلامت برای تمام پروژه های موجود در کشور اجباری است، خاطرنشان کرد: از دانشگاهیان درخواست می کنم در ساختارهای مختلف اجرایی و عمرانی کشور عضویت یابند تا از نظر آنها استفاده شود. به طور مثال زمانی که هیچ عنصری از وزارت بهداشت در حوزه تولید خودرو در کشور وجود ندارد در نتیجه آن تمام خودروهای تولید شده و حتی وارداتی در کشور از ایمنی لازم برای کودکان بهره مند نیستند.

این مقام مسئول تاکید کرد: حوزه بهداشت باید در امور بین بخشی فعال تر عمل کند.

آمار سوء تغذیه کودکان کمتر از یک درصد است نه 400 هزار

قائم مقاوم معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به ارائه آمار 400 هزار کودک دچار سوء تغذیه در برنامه «خندوانه» توسط مجری برنامه عنوان کرد: در نامه ای به صدا و سیما بر این نکته تاکید کردیم که چنین عددی صحت ندارد زیرا حداکثر کمتر از یک درصد از کودکان در کشور دچار چنین وضعیتی هستند و اگر سوء تغذیه خفیف که بر آینده کودکان تاثیری ندارد را در نظر بگیریم ممکن است به چنین عددی برسیم.

کلانتری در پایان تاکید کرد: ارائه چنین ارقامی از مراجع رسمی در کشور هیچ تاثیر مثبتی ندارد.وزارتبهداشت و درمان و آموزش پزشکی // سه شنبه ٢١ مهر ١٣٩٤
۱۳۹۴/۰۷/۲۱