وزیر بهداشت در همایش بوی پیراهن یوسف؛

وزیر بهداشت در همایش بوی پیراهن یوسف؛

وزیر بهداشت در همایش بوی پیراهن یوسف؛

لزوم بازنگری در ساختار اداره مراسم حج در سال های آینده

وزیر بهداشت با بیان اینکه لازم است تا مسئولینی که در خصوص مراسم حج، مسئولیت مستقیم دارند، گزارش دهند، افزود: امیدواریم در داخل کشور نیز در خصوص ساختار اداره مراسم حج در سال های آینده، بازنگری شود و در برخی از موارد با اتخاذ تدابیر لازم، به نحوی  عمل کنیم که دیگر شاهد چنین حوادثی در آینده نباشیم.

به گزارش وب دا؛ دکتر سید حسن هاشمی در همایش بوی پیراهن یوسف که شب گذشته و به منظور زنده نگه داشتن یاد و خاطره 10 تن از شهدای حادثه منا در حسینیه حضرت علی اکبر(ع) برگزار شد با بیان این مطلب  افزود: با توجه به وجود دشمنان ایران در منطقه، اقبال گسترده از  مراسم حج، ازدحام جمعیت و تنوع فرهنگ ها و قومیت هایی که در مراسم حج حضور دارند و از سوی دیگر ناتوانی دولت عربستان در مدیریت چنین مراسم بزرگی، در صورت عدم بازنگری در ساختار اداره مراسم در آینده نیز شاهد بروز چنین حوادثی خواهیم بود.

وزیر بهداشت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جان باختگان حادثه منا گفت: این جان باختگان پس از قرائت دعای عرفات در صحرای عرفات، در حال قربانی کردن بودند که خود قربانی شدند، بنده از طرف خودم و همچنین دولت به تمام خانواده های جان باختگان عرض تسلیت دارم و امیدوارم دیگر شاهد چنین فجایعی در کنار خانه خدا نباشیم.

دکتر هاشمی بار دیگر از جان باختن حجاج در حادثه منا ابراز تأسف کرد و گفت: شاید بهترین شکل ترک دنیا، اینگونه جان باختن بود و قطعا برای بازماندگان دشواری زیادی دارد اما از اجداد خود، داستان هایی زیادی شنیده ایم که تمام امید و آرزوی آنها این بوده که در خانه امن الهی یا در کنار مرقد مطهر ائمه اطهار عمر خود را به پایان برسانند.

دکتر هاشمی حادثه حج امسال را دومین حادثه فاجعه آمیز 3 دهه گذشته در عربستان عنوان کرد و گفت: این حوادث در خانه امن الهی و برای عزیزانی که معمولا پس از سالها تلاش و بیش از یک دهه انتظار  کشیدن برای سفر حج، رخ داد.

وزیر بهداشت تاکید کرد که خداوند متعال، تمام کسانی که در این مسیر کوتاهی کرده و جهالت به خرج دادند را با قوه قهریه خود به سزای اعمالشان خواهند رساند.

دکتر هاشمی تأکید کرد: دولت عربستان مسئولیت مستقیم در حادثه منا دارد، چرا که حجاج برای رفتن به حج، از آنها ویزا گرفتند و میهمان خانه خدا بودند، بنابراین عربستان مسئولیت مستقیم حفظ جان آنها را داشته و تا به امروز تعداد زیادی از ابدان مطهر حجاج به کشور بازگشته اما دولت عربستان در قبال مفقودین باید پاسخگو باشد.

وزیر بهداشت فریضه حج را امری واجب عنوان کرد و گفت: لازم است همه مراقبت کنند تا برای اصل این فریضه مشکلی به وجود نیاید چرا که ما چنین تجربه ای را در سال 66 داشتیم و دو سال بعد از آن مجددا فریضه حج برای حجاج ایرانی برقرار شد و ضروری است تا خودمان را تجهیز کنیم و از بروز چنین فجایعی پیشگیری کنیم.

وزیر بهداشت برای جان باختگان حوادث حج امسال آرزوی علو درجات و برای بازماندگان طلب صبر کرد و گفت: امیدواریم خداوند متعال به تمامی بازماندگان صبر عطا کند و تردیدی نیست که بهترین حج، حجی است که عزیزان ما به پایان رساندند و امیدوارم این حوادث، درس عبرتی برای تمام مسئولان باشد و در آینده نیز مراقبت بیشتری صورت گیرد.وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی //شنبه ١٨ مهر ١٣٩٤
۱۳۹۴/۰۷/۱۸